Medische zorg

Naast goede zorg bieden is het belangrijk dat u zich fijn voelt tijdens en na de behandeling. Wij doen er alles aan om u die zorg te bieden die u nodig heeft.

Bent u bang? Heeft u een vervelende ervaring en ziet u erg tegen de behandeling op? Wilt u uitgebreid geïnformeerd worden voor en/of tijdens de behandeling? Vindt u het spannend? Wij zijn er voor u!

Onder behandelingen vindt u al onze reguliere behandelingen. Onder hygiëne vindt u alle adviezen voor het behoud van een gezonde mond.

Hieronder vindt u informatie waarom en hoe wij tijdens elke controle de condities van uw tandvlees onderzoeken en vastleggen.

Wat voor cijfer heeft uw tandvlees?

‘Ik kom al vanaf jongs af aan bij deze tandarts en ben altijd tevreden!
Mooie nieuwe praktijk!’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Wat is de invloed van roken op het tandvlees?

Wie rookt loopt meer risico op ontstoken tandvlees en op het extra slinken van het kaakbot. Bovendien onderdrukt roken de verschijnselen van een tandvleesinfectie. Gezond tandvlees is roze van kleur en bloedt niet. Ontstoken tandvlees is meestal rood of gezwollen en kan gaan bloeden als u uw tanden poetst of eet. Bij rokers is ontstoken tandvlees moeilijker vast te stellen. De nicotine zorgt er namelijk voor dat uw bloedvaten vernauwen. Hierdoor bloedt uw tandvlees minder snel. U zelf of uw tandarts ziet uw tandvleesontsteking aanvankelijk makkelijker over het hoofd. Dan kan de ontsteking zich ongemerkt uitbreiden.

Lees verder