Uw zorgverzekering in 2019

di. 20 november 2018

Terug naar Nieuws

Het einde van het jaar nadert, de tijd om zorgpremies te vergelijken is weer aangebroken.

Waar let u op wanneer u zorgverzekeringen vergelijkt?

Graag geeft Tandartsenpraktijk Quist u tips waar u op kunt letten tijdens het vergelijken.

Wanneer u een basisverzekering kiest heeft u de keuze uit 4 verschillende opties: de budgetpolis, de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis. Het is belangrijk u te verdiepen in de verschillen tussen deze polissen. Elke polis heeft bepaalde voorwaarden, het verschil in de voorwaarden geeft een prijsverschil in de premie. Bij een budgetpolis bijvoorbeeld bent u voordeliger uit, maar de zorgverzekeringen willen dan dat u zorg afneemt van zorgverleners die met deze zorgverzekering een contract hebben.

Tandheelkundige vergoeding wordt afgesloten in een aanvullende verzekering, maar bepaalde tandheelkundige zorg komt uit de basisverzekering. Denk aan volledige protheses of kaakchirurgie. Hierbij wordt er aanspraak gemaakt op het eigen risico en zijn er voorwaarden van toepassing die, zoals hierboven omschreven, variëren per polis.

Er zijn verschillende vergelijksites waar u alle zorgverzekeringen kunt vergelijken. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met uw huidige zorgverzekering voor meer informatie.

kunt uw zorgverzekering wijzigen tot en met 31 december 2018. Uw oude zorgverzekering moet in ieder geval opgezegd zijn vóór 1 januari 2019. U heeft dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

 

 

 

Terug naar Nieuws

health 2082630 1280