Uw zorgverzekering in 2020

Terug naar overzicht

Het einde van het jaar nadert, de tijd om zorgpremies te vergelijken is weer aangebroken. Waar let u op wanneer u zorgverzekeringen vergelijkt?

Graag geeft Tandartsenpraktijk Quist u tips waar u op kunt letten tijdens het vergelijken.

Wanneer u een basisverzekering kiest heeft u de keuze uit een aantal verschillende opties: bijvoorbeeld: de budgetpolis (=beperkte vrije keuze), de naturapolis (=geen vrije keuze), de restitutiepolis (=vrije keuze) en de combinatiepolis (=beperkte vrije keuze). Het is belangrijk u te verdiepen in de verschillen tussen deze polissen. Elke polis heeft bepaalde voorwaarden, het verschil in de voorwaarden geeft een prijsverschil in de premie. Bij een budgetpolis bijvoorbeeld bent u voordeliger uit, maar de zorgverzekeringen willen dan dat u zorg afneemt van zorgverleners die met deze zorgverzekering een contract hebben. 

Tandheelkundige vergoeding wordt afgesloten in een aanvullende verzekering, maar bepaalde tandheelkundige zorg komt uit de basisverzekering. Denk aan volledige protheses of kaakchirurgie. Hierbij wordt er aanspraak gemaakt op het eigen risico en zijn er voorwaarden van toepassing die, zoals hierboven omschreven, variëren per polis. Wanneer u kiest voor een restitutiepolis (=vrije keuze) heeft u de meeste keus in zorgverleners en de minste kans dat u zelf een groot gedeelte moet bijdragen in de kosten.

Laat u zich goed informeren betreft uw aanvullende tandartsverzekering. Raadpleeg de site www.vergelijkmondzorg.nl. Daar kunt u veel terugvinden betreft de vergoedingen voor 2020. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met uw huidige zorgverzekering voor meer informatie.

Iedere zorgverzekeraar hanteert eigen voorwaarden en vergoedingen, hierdoor is het voor ons onmogelijk u te adviseren welke zorgverzekering het beste bij u past.

kunt uw zorgverzekering wijzigen tot en met 31 december 2019. Uw oude zorgverzekering moet in ieder geval opgezegd zijn vóór 1 januari 2020. U heeft dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

health 2082630 1280