Implantologie

Regelmatig krijgen wij vragen van onze cliënten over implantologie. Zij missen een tand of kies, het kaakbot slinkt wat zorgt voor een ingevallen mond.

Deze mensen ervaren dit als erg vervelend en zijn opzoek naar een oplossing. Wij vertellen de cliënt over de mogelijkheden op het gebied van implantologie. Veel mensen staan nogal sceptisch tegenover implantaten en denken dat de behandeling een hele zware langdurige ingreep is. 

Dat zorgt er voor dat mensen soms een hele lange tijd met een ‘gat in hun mond’ rondlopen waar ze zich ongelukkig en niet compleet door voelen. Niets is zo jammer als een verborgen glimlach…

Voor ons is er dus reden genoeg om op onze website uitgebreid bij deze tandheelkundige specialisatie stil te staan. Implanteren is meestal een korte en voor de patient weinig belastende behandelmethode met uitstekende resultaten. Klik hier om informatie te krijgen over de mogelijkheden op het gebied van implantologie en de behandelingsprocedure.

Hier kunt u de producten terugvinden die voor deze behandeling worden toegepast.

‘Goede behandeling, afspraken correct, vriendelijk, ik ben zeer tevreden!’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Hoe verloopt de behandeling met implantaten?

De tandarts of kaakchirurg brengt de implantaten in.

1. Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving rond de plaats waar het implantaat komt.

2. Daarna wordt het tandvlees op de plek waar het implantaat moet komen losgemaakt, zodat het kaakbot zichtbaar wordt.

3. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord.

4. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt.

5. Het tandvlees wordt vervolgens gehecht. Als u meer dan één implantaat nodig heeft, worden deze vrijwel altijd tijdens dezelfde behandeling ingebracht.

Twee manieren van inbrengen

Er zijn twee manieren van inbrengen van het implantaat:

1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.

2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Uw tandarts of kaakchirurg overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is.

Lees verder
Implantologie 1

Implantaat

Vragen over...