Implantologie

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak geplaatst. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Vaak wordt om esthetische redenen voor een implantaat gekozen. Voor meer informatie over de esthetische kant van de keuze van een implantaat, klikt u hier.

Kosten van implantaten

Zie 'Administratie-Implantologie'.

‘rustige omgeving, niet gejaagd.’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

De verzorging van een (gedeeltelijk) kunstgebit

Net als eigen tanden en kiezen heeft een (gedeeltelijk) kunstgebit of prothese onderhoud nodig. Let er vooral op dat er geen etensresten (en dus bacteriën) op achterblijven, want dan kan het slijmvlies onder uw prothese ontstoken raken. Houd het slijmvlies van uw kaken, waar de prothese op rust, schoon. Poets dit minstens één keer per dag. Poets ook uw verhemelte en de tong, want ook daar kunnen voedselresten zitten. U kunt hiervoor een zachte tandenborstel en tandpasta gebruiken.

 

Maak het kunstgebit 's morgens en 's avonds schoon met een speciale protheseborstel, water en zeep. Gebruik geen tandpasta, daar van slijt uw kunstgebit.

 

Voor een gezond gebit blijft regelmatig tandartsbezoek belangrijk, ook als u een kunstgebit heeft. Hoe vaak, is afhankelijk van uw mondgezondheid.

Lees verder