Implantologie

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak geplaatst. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Vaak wordt om esthetische redenen voor een implantaat gekozen. Voor meer informatie over de esthetische kant van de keuze van een implantaat, klikt u hier.

Kosten van implantaten

Om de kosten van een behandeling voor een implantaat te kunnen berekenen moet de tandarts eerst een onderzoek doen. Is de behandeling mogelijk dan wordt er voor u een behandelplan opgesteld met een daarbij behorende begroting.

 

‘Laatst een gebroken tand en binnen 1 dag de afgebroken resten verwijderd en een tand in protégé bijgezet. Vakwerk!’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Hoe verloopt de behandeling met implantaten?

De tandarts of kaakchirurg brengt de implantaten in.

1. Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving rond de plaats waar het implantaat komt.

2. Daarna wordt het tandvlees op de plek waar het implantaat moet komen losgemaakt, zodat het kaakbot zichtbaar wordt.

3. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord.

4. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt.

5. Het tandvlees wordt vervolgens gehecht. Als u meer dan één implantaat nodig heeft, worden deze vrijwel altijd tijdens dezelfde behandeling ingebracht.

Twee manieren van inbrengen

Er zijn twee manieren van inbrengen van het implantaat:

1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.

2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Uw tandarts of kaakchirurg overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is.

Lees verder