Onze praktijk

Wij maken onze praktijk graag toegankelijk voor iedereen, ongeachte welke sociale of culturele achtergrond.

Een gezonde mond is voor iedereen mogelijk en de weg naar een gezonde mond maken wij zo aangenaam mogelijk voor u.

Tandartsenpraktijk Quist is een goed georganiseerde praktijk. Onze medewerkers werken volgens duidelijke richtlijnen en protocollen die hygiëne, kwaliteit en juiste communicatie waarborgen.

U helpen zoals wij zelf geholpen willen worden, daar staan wij voor!

Onze tandartsen

Onze tandartsen zijn in Nederland of België afgestudeerd. Elke tandarts heeft zijn eigen patiëntenbestand. Doordat er regelmatig vakinhoudelijk overleg is, de tandartsen veel bij- en nascholing volgen en het effect van specifieke behandelingen wordt getoetst en geëvalueerd hebben zij een hoog opleidingsniveau. Door het vastleggen van goede randvoorwaarden om kwaliteit te waarborgen en het werken met moderne apparatuur wordt het maximale effect van een behandeling bereikt.

Behandelingen

Voorkomen is beter dan genezen. Preventie zorgt voor geen of minder behandelingen en een lage tandartsnota’s. Er wordt door onze professionals veel aandacht besteed aan een goede hygiëne in de mond. U en uw kinderen krijgen een persoonlijk advies hoe u uw gebit en tandvlees zo goed mogelijk kunt schoonhouden en verzorgen. Dit alles voorkomt problemen aan uw gebit en tandvlees.

De conditie van uw tandvlees is bepalend voor uw algehele gezondheid. Tijdens elke controle wordt uw tandvlees beoordeeld en krijgt het een cijfer. Wij volgen het “Dutch Periodontal Screening Index” protocol. Wilt u hier meer over weten? Klik hier.

Alle tandheelkundige disciplines zijn breed vertegenwoordigt in onze praktijk. Onder medische en esthetische zorg vindt u ons complete behandelscala.

Goede zorg

Naast een kwalitatief goede behandeling bieden, houdt goede zorg ook in dat u vertrouwen hebt in uw tandarts en dat u met een goed gevoel de behandeling ondergaat. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat u en uw gezin zich welkom en thuis voelen in onze praktijk.

Regelmatig vragen wij onze patiënten de patiënten- enquête in te vullen. Uw tevredenheid over de hygiene, bereikbaarheid, communicatie, administratie en de behandeling wordt getoetst. De uitslagen van de patiënten-enquête zijn voor ons waardevol en geven ons een reëel beeld over onze werkzaamheden en wat wij als team uitstralen. Ook kunnen wij naar aanleiding van de patiënten-enquête anticiperen op uw behoeften en wensen.

Tot ziens in onze praktijk!

Tanden zeggen iets over uw gezondheid:
‘Wist u dat de condities van uw gebit bepalend is voor uw al gehele gezondheid? Wij vertellen u er graag meer over.’
Tandartspraktijk Quist | Lees meer ›

Vragen...

Hoe kan ik iemand met een handicap het beste poetsen?

Dagelijks poetsen is belangrijk. Voor mensen met een handicap is het vaak moeilijk zelf te poetsen. In dat geval is hulp nodig. Het geven van hulp bij het tandenpoetsen is soms lastig: sommige pupillen wenden nogal eens hun hoofd af, ze duwen de tanden­borstel weg met hun tong, ze bijten op de borstel of ze bieden op een andere manier verzet. Het lijkt dan alsof uw pupil bij het poetsen pijn heeft. Toch is dit meestal niet zo. Nie­mand vindt het prettig als een ander met een borstel in de mond komt. Een goede hou­ding bij het tandenpoetsen kan helpen bij het poetsen. Hieronder enkele adviezen voor het helpen met tandenpoetsen.

Zorg voor ondersteuning van het hoofd van uw pupil.Voorkom dat uw pupil het hoofd en de nek naar achter strekt, anders raakt de mond en het gebied eromheen juist extra gevoelig en dat is onplezierig. Als het lichaam van uw pupil gebogen is, met het hoofd naar voren, kan hij zich beter ontspannen en zal hij de hulp makkelijker accepteren.U kunt het beste de tanden helpen poetsen terwijl uw pupil zit. Als u er dan schuin naast gaat staan, kunt u het hoofd steunen en tegelijk goed zien waar u poetst.Als uw pupil liggend in bed moet worden gepoetst, draait u hem of haar op een zij. Als het hoofd op de rechterzijde ligt, poetst u de buitenzijde van de linker kiezen en de binnenzijde van de rechter kiezen. Bij de linkerzijde is dat andersom.Als u beroepsmatig mensen met een handicap helpt bij het tandenpoetsen of het nakijken van de mond, is het uit hygiënische overwegingen raadzaam hand­schoenen te dragen.

Lees verder