Parodontologie

Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees en kaakbot. Het parodontium is het steunweefsel van uw tanden en kiezen dat zorgt dat zij stevig in de kaak blijven zitten.

Parodontitis bedreigt dus niet de tanden en kiezen zelf, maar de houvast van de wortels. Door de slechte conditie van het tandvlees kunnen tanden en kiezen die er voor het oog goed uitzien toch verloren gaan. Door de ontsteking maken de wortels zich langzaam los van het kaakbot.

Ons preventiebeleid bij volwassenen en adolescenten staat volledig in het teken van het voorkomen van gingivitis (milde tandvleesontsteking)  en parodontitis (ernstige tandvleesontsteking). Bacteriën die met deze ontstekingen gepaard gaan komen in de bloedbaan te recht en dit kan gevolgen hebben voor uw algemene gezondheid. Naast esthetische en functionele redenen is het voor uw al gehele gezondheid van groot belang dat u regelmatig uw gebit en tandvlees door uw tandarts laat onderzoeken en uw gebit laat reinigen. Door zelf dagelijks op de juiste manier te reinigen kunt u ontstekingen aan uw tandvlees voorkomen. Onze preventieassistentes zijn u graag van dienst.

In het filmpje op deze pagina vindt u informatie over ons preventiebeleid, waarom en hoe wij tijdens elke controle de condities van uw tandvlees onderzoeken en vastleggen.

Wat voor cijfer heeft uw tandvlees?

  

‘Geweldige tandartsen die ik iedereen zo aanraden! Was vroeger bang voor de tandarts en nu helemaal niet meer.’
reactie uit onze patiënten enquete

Vragen...

Waardoor wordt de ontsteking veroorzaakt?

Tandplak, die uit bacteriën bestaat, die normaal in de mond voorkomen, wordt voortdurend opnieuw gevormd. Deze plakvorming gebeurt het eerst langs de rand van het tandvlees, tussen de gebitselementen en op de kauwvlakken. De bacteriën vormen giftige stoffen die het tandvlees binnendringen en daar een ontsteking veroorzaken.

Lees verder
shutterstock 93462352

Het meten van de ruimte langs de wortel