Kroon- en brugwerk

Door kronen te plaatsen kunnen wij de kleur en de vorm van uw tanden verfraaien. Met bruggen kunnen wij tanden en kiezen die u mist vervangen.

Wij maken dan gebruik van de wortels van de tanden en kiezen die u nog heeft. Op de huidige tand of kies maken wij kronen die onzichtbaar aan elkaar verbonden zijn met een of meer tussenliggende tanden of kiezen.

Er wordt dus een tussenliggende ruimte overspannen, de “brug”. Het uiterlijk van uw gebit wordt door de behandeling hersteld of verbeterd met een vastzittende onzichtbare constructie. Soms wordt gekozen voor een implantaat in plaats van een brug. De tandarts kan u hierover adviseren.

Communicatie en onderzoek

Voor wij tot de uitvoering van de kroon- en brugbehandeling overgaan, onderzoeken wij eerst de gezondheid van uw tanden, kaakbot en tandvlees. In veel gevallen zijn er studiemodellen nodig en worden er portretfoto’s gemaakt.

Communicatie speelt een belangrijke rol in onze praktijk. Wij vinden het belangrijk een helder en duidelijk beeld te krijgen van uw wensen en uw verwachtingen.

< Terug naar overzicht

tanden kroon
Kroon
shutterstock 109375571
Kroon- & brugwerk
Kroon
Kroon
Brug 2
Brug
Kroon proces
Kroon preparatie