Medische zorg

Naast goede zorg bieden is het belangrijk dat u zich fijn voelt tijdens en na de behandeling. Wij doen er alles aan om u die zorg te bieden die u nodig heeft.

Bent u bang? Heeft u een vervelende ervaring en ziet u erg tegen de behandeling op? Wilt u uitgebreid geïnformeerd worden voor en/of tijdens de behandeling? Vindt u het spannend? Wij zijn er voor u!

Onder behandelingen vindt u al onze reguliere behandelingen. Onder hygiëne vindt u alle adviezen voor het behoud van een gezonde mond.

Hieronder vindt u informatie waarom en hoe wij tijdens elke controle de condities van uw tandvlees onderzoeken en vastleggen.

Wat voor cijfer heeft uw tandvlees?

‘Dank aan mijn tandarts voor mijn mooie gebit!’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Kan er iets aan gedaan worden om de ziekte parodontitis te genezen?

Jazeker. De tandarts of mondhygiënist kansamen met de patiënt proberen de ziekte te voorkomen. Als iemand parodontitis heeft dan kan dit in de meeste gevallen met goed resultaat behandeld worden. Omdat de ontsteking door tandplak veroorzaakt wordt, staat plakbestrijding door een goede mondhygiëne centraal.

Om een volledige bestrijding van alle plak mogelijk te maken moeten alle gebitselementen schoon en glad gemaakt worden. Het tandsteen moet grondig worden verwijderd en oude, ruwe vullingen en kronen moeten worden vervangen. Te diepe tandvleespockets kunnen minder diep gemaakt worden door middel van tandvleesoperaties. Hierbij wordt het ontstoken tandvlees verwijderd en kan het worteloppervlak goed glad gemaakt worden. Daarna komt het tandvlees weer strak, maar wel iets lager, om de wortels heen te liggen. Pas na een dergelijke behandeling is het mogelijk om in de toekomst alle plak te verwijderen en daardoor het tandvlees gezond te houden.

Lees verder