Hoe gaan wij om met Hygiëne in onze praktijk?

Onze praktijk beschikt over moderne apparatuur en de WIP richtlijnen (hygiëneregels) zijn verwerkt in onze dagelijkse procedures en protocollen die bij elke medewerker bekend zijn en waar naar wordt gehandeld.

Wij volgen de WIP richtlijnen

Onze praktijk beschikt over moderne apparatuur en de WIP richtlijnen (hygiëneregels) zijn verwerkt in onze dagelijkse procedures en protocollen.

Hygiëne protocol behandelkamers

Door middel van duidelijke protocollen wordt op elk moment van de dag de hygiëneregels nauwgezet uitgevoerd. Na elke behandeling worden alle (verbruik materialen wattenrollen, wiggen, servetten, etc.) meteen weggegooid.

Alles wat tijdens de behandeling aan instrumentarium wordt gebruikt wordt gesteriliseerd (tip van het tandsteenapparaat, boren, enz.). Direct na de behandeling wordt het gebruikte instrumentarium opgeslagen in de daar voor bestemde bakken. In een later stadium wordt dit allemaal afgevoerd naar de sterilisatieruimte. De behandelunit wordt doorgespoeld. Alles wordt gereinigd en gedesinfecteerd.

Luchtverversing in de behandelkamers

De gehele praktijk is voorzien van mechanische ventilatie. Dit betekent dat de lucht in de praktijk en de behandelkamers elke 10 minuten geheel ververst wordt. Deze installatie wordt jaarlijks gekeurd en periodiek onderhouden.

Hygiëne protocol in de sterilisatieruimte

De sterilisatieassistente haalt op gezette tijden de gebruikte afgesloten trays op uit de behandelkamer en brengt ze naar de sterilisatie ruimte waar vervolgens alles wordt gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd.

Onze sterilisatieruimte beschikt over de modernste apparatuur. Er is onder andere de volgende apparatuur aanwezig:

W&H Lisa sterilisator:

 

Miele Professional PG 85 Series Dental Disinfector

 

DAC UNIVERSAL: Operation